Termeni și condiții PHILOCALY

Site-ul www.PHILOCALY.ro, numit în continuare PHILOCALY este un magazin online de obiecte vintage și produse realizate manual și este proprietatea S.C. PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL, cu sediul în str. Frumoasa 54, ap 20, înregistrata la Registrul Comerţului sub numărul J40/4598/2022 CUI 45777970, ce poate fi contactată la adresa de email vintage@philocaly.ro.

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor şi condiţiillor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenţie a acestora. SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL îşi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând această pagină, numită „Termeni şi condiţii”.

 SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul PHILOCALY şi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL

Pentru orice solicitare referitoare la procesul de vânzare, precum și la produsele și serviciile furnizate de compania SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRLdisponibile online, ne puteți contacta la telefon 0726924847, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Prin utilizarea site-ului https://www.philocaly.ro și/sau al oricărui alt serviciu și/sau produs oferit, se considera că ați citit, înțeles și acceptat integral termenii și condițiile de utilizare ale site-ului. Site-ul https://www.philocaly.ro se supune legilor din România. Reproducerea informațiilor din cadrul site-ului este strict interzisă fără acordul proprietarului și se pedepsește conform legislației în vigoare. Tentativele de accesare administrativă a site-ului sunt considerate frauduloase și pot declanșa urmărirea penală.

 

Compania PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL își rezervă dreptul de a actualiza și a revizui în orice moment politica de utilizare, fară o notificare prealabilă. Vă rugăm să urmăriți periodic eventualele modificări apărute.

 Compania SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL vă depune toate diligențele în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe site. Cu toate acestea, având în vedere posibile erori cu privire la aceste informații, societatea precizează că imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fară preaviz sau pot conține erori de operare. Fotografiile produselor sunt cu titlu de prezentare, nu creează obligații contractuale și nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele neconcordanțe. Acestea pot diferi câteodată față de produsul ce îl prezintă, în funcție de furnizorii cu care lucrăm. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însă compania face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante.

 

1. Dreptul de autor al SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL asupra informaţiilor publicate pe site


Întregul conţinut al site-ului PHILOCALY – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, e-mail-uri, scripturi, programe şi alte date – este proprietatea SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL a oricărora din elementele enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului PHILOCALY numai în limitele menţionate în prezentul document.

În cazul în care suspectaţi că unul sau mai multe din materialele de pe site-ul www.philocaly.ro încalcă legea drepturilor de autor, vă rugăm să sesizaţi acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa vintage@philocaly.ro.

 

Definiții:

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

 

SITE – reprezintă SITE-ul Internet aparținând SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL, care se afla la adresa https://www.philocaly.ro, prin intermediul căruia CUMPĂRĂTORUL are acces la informații privind serviciile și produsele oferite / asigurate de către SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL

 

CUMPĂRĂTOR – persoana fizică, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o COMANDĂ și este înscrisă în partea introductiva a facturii sub titlul CUMPĂRĂTOR (sau împuternicitul acestuia).

 

VÂNZĂTOR – societatea comercială SC PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL,  societate română cu sediul în str. Frumoasa 54, ap 20, înregistrata la Registrul Comerţului sub numărul J40/4598/2022 CUI 45777970 și înscrisă în partea introductiva a facturii sub titlul de Furnizor.

 

UTILIZATOR – Persoana fizică care are sau obține acces la SITE, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare intre PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL și acesta.

 

CONT – ansamblul format dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITE-ULUI prin care se face accesul la COMANDĂ.

 

PRODUSE ȘI SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate, respectiv prestate de către VÂNZĂTOR, CUMPĂRĂTORULUI și sunt reprezentate prin obiectele achiziționate de către CUMPĂRĂTOR, care corespund descrierii din cataloagele și documentația producătorilor, ale căror caracteristici au fost agreate de CUMPĂRĂTOR și înscrise în comandă, respectiv factură.

 

COMANDĂ – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze PRODUSELE ȘI SERVICIILE și CUMPĂRĂTORUL este de acord să primească aceste PRODUSE ȘI SERVICII și să facă plata acestora.

 

CONTRACT – o comandă validă, confirmată de către VÂNZĂTOR; orice contract încheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fară prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul;

 

SPECIFICAȚII – toate specificațiile și/sau descrierile PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR așa cum sunt precizate în COMANDĂ.

 

NEWSLETTER / ALERTĂ – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor și/sau promoțiilor desfășurate de către PHILOCALY într-o anumită perioadă, fără nici un angajament din partea societății cu referire la informațiile conținute de acesta.

 

TRANZACȚIE – încasare sau rambursare a unei sume rezultată din vânzarea unui produs/serviciu de către PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL către CUMPĂRĂTOR, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL sau prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.

 

Drepturile consumatorilor sunt prevăzute în Legea nr. 449/2003 din 12.11.2003, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr.812 din 18.11.2003, în special în art. 9-14 și nu sunt afectate prin acești Termeni și Condiții.

  

2. Politica de vânzare pentru site-ul https://www.philocaly.ro

 

Prin lansarea unei comenzi pe site, CUMPĂRĂTORUL este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care VÂNZĂTORUL își derulează operațiunile pe site.

 

VÂNZĂTORUL va informa CUMPĂRĂTORUL, prin mesaje distincte, înregistrarea (preluarea) comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Înregistrarea unei comenzi online de către Vânzător, discuțiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare NU constituie o validare și confirmare ferme ale comenzii și, în consecință, NU semnifica încheierea contractului la distanță.

 

Dacă Vânzătorul confirmă explicit o comandă, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizata atunci când există o confirmare scrisă (e-mail, SMS) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urmă.

 

Comanda se consideră validă numai după confirmarea de către Vânzător a disponibilității stocului, a prețului, precum și a caracteristicilor produselor, respectiv a serviciilor solicitate de Cumpărător.

 

În lipsa unei confirmări exprese din partea Vânzătorului, prezentele termene și condiții generale de vânzare vor sta la baza Contractului încheiat, în completarea acestora fiind documentele fiscale. (Factura de marfă și respectiv Factura de servicii).

 

Obiectul Contractului – îl constituie vânzarea PRODUSELOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, în conformitate cu disponibilitatea stocului, prețul și caracteristicile menționate în confirmarea transmisa de Vânzător pentru validarea comenzii prin care Cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.

 

Comanda Clientului – clientul se înregistrează în SITE pe baza unui ușer și a unei parole unice, selectează produsele, își exprima acordul cu Termenii și Condițiile magazinului online www.philocaly.ro, apoi apasă butonul „Adaugă în Coș.” În „Coșul meu”, clientul are posibilitatatea să parcurgă lista produselor, să modifice cantitățile și să confirme intenția de cumpărare prin accesarea butonului „Finalizează comanda”. Ulterior finalizării comenzii, clientul vă primi în vederea validării acesteia, o confirmare scrisa din partea Vânzătorului, privind disponibilitatea, prețul și caracteristicile produselor respectiv a serviciilor comandate.

 

Prețul Contractului – îl constituie prețul vânzării Produselor, respectiv prestării Serviciilor, cuprins în comanda validata prin confirmarea de către Vânzător. Cu toate acestea, SOCIETATEA atenționează asupra faptului că exista cazuri când, că urmare a unor disfunctionalitati ale SITE- ului sau erori, prețul afișat pe SITE poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vânzătorul vă informa Cumpărătorul asupra prețului corect, mentionandu-l în cuprinsul confirmării comenzii.

 

Modalități de plată – prețul Contractului poate fi efectuat printr-una dintre următoarele modalități, în funcție de opțiunea clientului:

  • plata online cu card (card personal sau al societății cumpărătoare, în condiții de deplina securitate)

  • ordin de plata (în baza facturii proforme emise de către Vânzător, în contul

    RO80INGB0000999912301011, deschis la ING BANK);

Livrarea Produselor – livrarea se realizează la adresa de livrare definita de către CUMPĂRĂTOR în formularul de comandă, utilizând curieratul rapid. Prețul livrării produselor practicat de PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL este de 20 RON (inclusiv TVA). Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. Vânzătorul, în cazul în care nu poate executa Contractul motivat de faptul că produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumpărătorul despre această indisponibilitate, urmând ca sumele de bani achitate de către Cumpărător pentru produsul sau serviciul indisponibil să fie rambursate în termen de maximum 30 de zile calendaristice. Termenul estimativ pentru livrarea produselor este de 5 zile lucrătoare. În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare, Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de către banca emitentă a cardului sau a tranzacției, a invalidării tranzacției de către procesatorul de carduri, Vânzătorul își rezerva dreptul de a denunța unilateral contractul, fară că acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

 

Vânzătorul vă depune eforturi rezonabile în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe SITE cu privire la disponibilitatea, prețul și caracteristicile produselor comercializate.Pentru conciliere internă gratuita, vă rugam să ne scrieți la adresa vintage@philocaly.ro și ne angajăm să vă răspundem în maxim 24 de ore la solicitarea dumneavoastră.

 

3. Politica de returnareClientul are dreptul să notifice în scris PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 de zile calendaristice de la primirea produsului cu suportarea cheltuielilor de returnare.

 

Dreptul de retragere poate fi exercitat de către consumator doar dacă produsul returnat este intact, iar conținutul pachetului produsului este complet. Nu vor fi acceptate produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate sau care au fost deteriorate de către consumator: urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice; de asemenea, nu vor fi acceptate produsele care nu sunt însoțite de toate accesoriile.

Comunicarea deciziei privind retragerea se efectuează prin notificare transmisa pe e-mail: vintage@philocaly.ro. În cazul exercitării dreptului de retragere, CUMPĂRĂTORul are obligația de a returna sau de a înmâna produsele Vânzătorului, în decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data
cumpărării. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile de la care a comunicat Vânzătorului decizia sa de retragere. Produsele se transmit la punctul de lucru al Vânzătorului, respectiv: PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL, Strada Frumoasă, nr 54, Et 3, Ap 14, București, Sector 1, prin curierat rapid, pe cheltuiala consumatorului. CUMPĂRĂTORUL este de acord ca sumele cuvenite ca urmare a retragerii din contract, să se ramburseze prin virament bancar, în contul specificat de CUMPĂRĂTOR sau comunicat împreună cu exprimarea deciziei de retragere din contract.

 

În cazul exercitării dreptului de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face în termen de 30 zile lucrătoare de la data returului, situație în care Cumpărătorul este obligat să pună la dispoziția Vânzătorului un cont bancar valabil, precum și toate datele necesare efectuării viramentului bancar. Sunt exceptate de la exercitarea returului următoarele: sumele achitate pentru transportul produselor, produsele ce sunt parte a unui ansamblu și nu pot fi, prin natura lor, separate de celelalte elemente componente.

 

4. Newslettere și alerte

 

Când CUMPĂRĂTORUL își crează un Cont pe Site, acceptând Documentul “Termeni și Condiții”, acesta are dreptul de a-și exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere și/sau alerte din partea PHILOCALY.

 

Datele preluate de la Utilizator în scopul expedierii newslettere-lor și/sau alertelor, pot și vor fi folosite de către PHILOCALY în limitele Politicii de confidențialitate.
Renunțarea la primirea newslettere-lor și/sau alertelor de către CUMPĂRĂTOR se poate face în orice moment.

 

Renunțarea la primirea newslettere-lor și/sau alertelor nu implica renunțarea la acceptul dat pentru Documentul “Termeni și Condiții” și se aplica doar ulterior transmiterii intenției de renunțare.

 

PHILOCALY își rezervă dreptul de a selecționa persoanele cărora le va trimite newslettere și/sau alerte cât și dreptul de a elimina din baza să de date orice CUMPĂRĂTOR care și-a exprimat anterior consimțământul de a primi newslettere și/sau alerte, fără nici un angajament ulterior din partea PHILOCALY, sau a vreunei notificări prealabile a acestuia.

 

PHILOCALY nu va include în newslettere și/sau alerte transmise CUMPĂRĂTORULUI, nici un alt fel de material publicitar sub forma de conținut care să facă referire la vreun terț care nu este partener comercial al PHILOCALY, la momentul expedierii newslettere-lor și/sau alertelor.

 

5. Frauda

 

Orice tentativă de accesare a datelor personale aparținând unui alt utilizator, de a modifica conținutul site-ului https://www.philocaly.ro sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul va fi considerat o tentativa de fraudare și se va demara cercetarea penala împotriva celor care au încercat acest fapt.

 

PHILOCALY nu solicită CUMPĂRĂTORILOR sau UTILIZATORILOR săi prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informații referitoare la date confidențiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

 

6. Forță majoră

 

Nici una dintre părți nu vă fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră, în conformitate cu legislația în vigoare.

 

Legea aplicabilă – jurisdicția

 

CONTRACTUL este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din București.

 

7. Date cu caracter personal

 

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificata și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, S.C. PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL, cu sediul în str. Frumoasa 54, ap 20, înregistrata la Registrul Comerţului sub numărul J40/4598/2022 CUI 45777970, ce poate fi contactata pe adresa de e-mail vintage@philocaly.ro, are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați. Scopul colectării datelor este alcătuirea unei baze de date în scopul informării despre organizarea campaniilor promoționale, acțiuni de reclama, marketing și publicitate. Nu sunteți obligat să furnizați datele, acestea fiind necesare pentru aducerea la cunoștință a campaniilor promoționale, în scop de reclama, pentru acțiuni de marketing și publicitate și pentru accesul la facilitați suplimentare. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisa, datata și semnata către PHILOCALY CONCEPT BOUTIQUE SRL, pe adresa de e-mail vintage@philocaly.ro. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugam să ne informați cât mai curând posibil. PHILOCALY se angajează să nu trimită spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al utilizatorului).